Novetat editorial: ‘Comunicar discapacidad en la red. Invidente pero visible’


Aquest llibre recopila 43 articles escollits de més de 200 que any a any va anar creant Mariano Fresnillo, periodista cec, al bloc Socialnius. S’aborden en ell multitud d’aspectes vinculats a la discapacitat, amb crítica sempre constructiva, positivitat, sentit de l’humor i amb ganes d’ajudar a conèixer el món de la ceguesa i de les persones amb capacitats diferents. Tot això fa que aquesta obra estigui destinada a convertir-se en un autèntic manual de com comunicar i difondre la discapacitat. Està editat per viveLibro

Es complementa aquesta temàtica central de l’obra, amb grans aportacions d’amics seus en àmbits de la comunicació, que creu Mariano són essencials per comunicar adequadament en el terreny de la discapacitat. Tot comunica i així, la fotografia i la imatge, tan importants avui en dia, també han de cuidar les persones cegues i l’entorn que va a treballar amb elles. Aquest aspecte forma part d’aquesta obra com a gran puntal en la comunicació de la discapacitat que Javier Reguerons retrata perfectament amb la seva càmera.

Un altre apartat en aquesta obra ens l’ofereix Javier Aguado mostrant-nos com deu ser un esdeveniment creat per a tots. Per comunicar de manera eficaç avui en dia les xarxes socials són imprescindibles. Si no estàs en elles, no existeixes, i aquí Chema Nieto destaca la seva experiència amb Mariano quan van ser precursors en aquest àmbit, ajudant a integrar-s’hi.

Sobre els autors:


Mariano Fresnillo Poza,
periodista cec amb el seu gos pigall Herco,  mostra en els seus treballs com comunicador una altra manera de veure les persones amb discapacitat. El 2011 publica: "Lágrimas por ti", amb un gran èxit. Va treballar a la ONCE, a la Direcció de Comunicació i Imatge, on va conèixer els altres tres periodistes que conformen aquest llibre.

Chema Nieto, periodista, emprenedor i comunicòleg és llicenciat en periodisme per la Universidad Francisco de Vitoria. Després de passar per divefsos mitjans com CNN+ (Plus.es), Expansión, Europa Press o Terra, va crear el 2011 el seu propi bloc sota el nom de Feisbuknius. Avui imparteix formacions i conferències, dirigeix la comunicació de diverses empreses i és el màxim responsable de Socialnius, startup de marketing y comunicación.

Javier Aguado, llicenciat en Periodisme per la UCM i Grau Universitari en Protocol, Organització d’Esdeveniments i Relacions Institucionals, por la UEM. És el coordinador de Protocolo de la ONCE i desenvolupa el seu treball a la Direcció de Comunicació. Porta més de 20 anys exercint la seva professió. I és membre de la Junta Directiva de l’Asociación Española de Protocolo (AEP).

Javier Regueros, reporter gràfic. Diplomat en fotoperiodisme a la Facultat de Ciències de la Informació. Comença a treballar en el diari Informaciones als 19 anys. Ha treballat també a la La Voz de Almería i a Canarias 7 entre d’altres organitzacions. L’any 1985 comença en la revista Perfiles de la ONCE. Ha col·laborat amb el Comité Paralímpic Espanyol en nombrosos Jocs Paralímpics. A l’actualitat treballa a la Direcció de Comunicació de la ONCE