Ja està en marxa la 2a. Jornada de Debat d’Empreses


strong> 
INSCRIPCIÓ A LA JORNADA
PROGRAMA DE LA JORNADA

El patrocini empresarial mou uns mil milions d’euros cada any a Espanya. Quin paper hi juga el protocol en aquesta eina de comunicació empresarial?

En un context com l’actual caracteritzat pel canvi constant i la incertesa, les empreses i les institucions estan adaptant les seves estratègies de comunicació i estan desenvolupant noves fórmules amb l’objectiu d’optimitzar la seva imatge pública.
Com alternativa a la publicitat i, inscrit en l’àmbit de la Responsabilitat Social Corporativa, les empreses ofereixen més suport material a diferents causes, esdeveniments o activitats culturals, cercant la repercussió social i mediàtica.
Sota el lema “Patrocini empresarial i protocol” l’ACPRI organitza la 2a. Jornada Professional de Debats de Protocol d’Empreses que tindrà lloc el proper dimecres 14 de març a les 18.30h a l’Auditori de l’Edifici de Gas Natural Fenosa. La Jornada està promoguda per la Comissió d’Empresa de l’Associació Catalana de Protocol i Relacions Institucionals (ACPRI) amb el suport de l’empresa Manatis especialitzada en dinamització social i cultural, i té com objectiu debatre sobre el paper que juga el protocol i els professionals d’aquesta disciplina dins del patrocini empresarial, així com descriure la complexa xarxa relacional que aquest àmbit suposa per a les empreses i les administracions públiques en l’actualitat.
Segons càlculs d’InfoAdex, el patrocini empresarial mou uns 1.000 milions d’euros cada any a Espanya ( Fons senyor Pere Clotas responsable del programa de Patrocini Empresarial de l’Agència de Patrocini i Mecenatge de la Generalitat de Catalunya)
Segons els professionals de la matèria a debatre , les motivacions per al patrocini i el mecenatge empresarial són, en primer lloc, la Responsabilitat Social Corporativa( RSC), seguida de la recerca d’una bona imatge, la voluntat de quedar bé amb organismes i/o administracions, i, en quart lloc, les avantatges fiscals.
Sobre el  1r. Debat de Protocol d’Empreses
 
La 1a Jornada de Debats de Protocol d’Empreses, realitzada a l’octubre de 2011, va comptar amb la presència d’importants ponents com Lluís Bassat, president d’honor de Bassat & Ogilvy; Jaume Giró, director general de Comunicació de La Caixa; Míriam Paris, directora de comunicació d’Almirall, i  Roman Vilaclara, president de diferents entitats i sectors, com el petrolier i l’agrícola.
 
Tots ells van donar resposta a la pregunta de si era necessari el protocol a les empreses. Amb matissos i reflexions des dels difents punts de vista que van enriquir el debat, la conclusió va ser força unánime en manifestar que només les empreses amb filosofia innovadora saben que han d’utilitzar la disciplina del protocol i que la figura dels professionals és imprescindible avui en dia, ja sigui pel context internacional que obliga a les companyies a mantenir relacions amb altres països com a l’inversa a l´hora de rebre delegacions estrangeres a altres corporacions . Fets cada vegada més comuns en el teixit empresarial. “La tasca dels professionals del protocol és un èxit quan no es percep”.
&nbsp