Grau de Protocol i convalidacions


El degà de la Facultat de Comunicació de la Universitat Camilo José Cela, Julio Cesar Herrero, va anunciar en el transcurs d’una conferència realitzada a Madrid, que s’obriran converses amb l’Associació Espanyola de Protocol per intentar oferir als professionals de protocol una via d’accés al Grau Oficial en Protocol i Organització d’Actes, d’acord amb la legalitat vigent. En aquest sentit, es va mostrar molt optimista per buscar solucions oportunes per què qui ho desitgi o necessiti, tingui l’oportunitat d’accedir a aquesta titulació que òbviament canviarà totalment el panorama dels que es dediquen a l’organització d’actes. Va anunciar també que l’Institut Universitari de Protocol que dirigeix ​​Carlos Fuente s’encarregarà de canalitzar les mesures oportunes.

En la seva exposició, el degà va assenyalar que la UCJC aplicarà la normativa vigent per què els alumnes que han estudiat la Titulació Superior en Protocol i  Relacions Institucionals puguin sol.licitar el reconeixement de crèdits pertinents i accedir al Grau convalidant les Assignatures, sempre i quan els aspirants compleixin amb el requisit d’accés a la Universitat. En aquest sentit, va distingir el procés de entre qui ha fet el títol propi per la UCJC o per altres universitats, emplaçant als interessats que contactin amb l’Institut Universitari de Protocol de la UCJC (iup@ucjc.edu) per a valorar cas per cas. En qualsevol cas, va insistir en l’obligatorietat que es compleixi la normativa vigent, encara que la UCJC articularà mesures que facilitin aquest procés, tant en l’econòmic com en l’acadèmic, “encara que ningú es pensi que es regalaran els títols, per lo qual les exigències acadèmiques seran les mateixes que les que tenen qui van iniciar el estudis de Grau.

El degà va informar de l’establiment d’una quota anual d’alumnes, pel que es valorarà l’ordre d’inscripció i l’expedient acadèmic. Va informar que la UCJC posarà pel curs vinent el sistema presencial i semipresencial per aquest Procés de convalidació i va fer èmfasi en la necessitat de personalitzar les solucions, "per què cada persona te la seva singularitat, i per això és precís que es posin en contacte amb l’Institut Universitari de Protocol per a valorar les possibles solucions, que les hi haurà”

Properament l’ACPRI, juntament amb l’Associació Espanyola de Protocol i altres associacions, tindran una reunió amb l’Institut Universitari de Protocol per tractar aquests temes&quot