Arrenca el 13è. Congrès Internacional de Protocol


p>Unes 200 persones han assistit a la inauguració del XXIII Congreso Internacional de Protocolo. 15 minuts abans de l’inici de l’acte, arribaven al Teatre les autoritats que han estat rebudes pels organitzadors del congrès,  per l’Alcalde de San Fernando, José Loaiza, i per alguns personatges vestits d’època. Aquesta parella és la qui ha obert l’acte amb una actuació còmica que pretenia explicar als assistents la història del Real Teatro. I és que el lloc escollit per la inauguració d’aquest XIII Congrès, tal i com ha destacat l’alcalde de San Fernando durant la seva intervenció és un emblema de la democràcia. Es tracta del "centre constitucionalista mundial" donat fa 200 anys es aquí on va néixer la Constitució de Cadis i, per tant, és el primer edifici constitucionalista d’Espanya.
La música ha estat present durant tot l’acte inaugural des de l’entrada de la taula de presidència fins després de la inauguració formal per part de l’alcalde cloent l’acte.  L”alcalde de la ciutat ha donat pas a les intervencions de Gerardo Correas, President del Comité Executiu i de M. Teresa Otero, Presidenta de la OICP, també ha destacat la presència de l’Almirante de la Flota Santiago Bolívar (membre d’honor) i de l’ambaixador i president del Comité Científic que tot i serure a la presidència, no han  intervingut.

Dels parlaments, destacar l’entusiasme  i la proximitat  de les paraules de Gerardo Correas que després de llegir l’acta d’adjucació del congrés a San Fernando  ha donat l màxima importància d’aquest congrés als assistents i al concepte de fòrum d’una convivència real (que no es quedi en el títol del congrès) entre colegues de professió que comparteixen la seva experiència i que volen impulsar  mesures comuns per tal que el protocol s’adapti als temps actuals (tant als canvis socials i d’ús del mateix com a la crisi).

La Presidenta del OICP, M. Teresa Otero, ha pronunciat el seu discurs titulat "L’organització del Cerimonial i el Protocol del segle XXI". M. Teresa Ocaña, ha volgut fer un paral·lelisme pel que fa a l’evolució del protocol. El lloc escollit "la cuna del constitucionalismo moderno que 200 años después se convierte en sede de protocolo" i d’altra banda el protocol tradicional que ha evolucionat estant cada cop present a més facetes socials i no únicament lligat a institucions. La presidenta de l’OICP ha volgut deixar clar que l’organització que presideix no és un sindicat ni una associació professional sino que és un "foro" de col·laboració i de posada en comú i que el seu objectiu així com el d’aquest congrés és el coneixement del protocol i del cerimonial tradicional així com de la seva adaptació als nous temps.

Per últim, l’Alcalde ha lliurat la Medalla de Plata del Real Teatro a la Presidenta de l’OICP, ha donat per inaugurat el congrés donat el seu parlament i per últim ha demnanat als assistents sentir de peu l’himne de Cadis i l’Espanyol interpretats per un cuartet de corda que ha pujat en aquesta ocasió a l’escenari.