Antonio Rodriguez de Rivera, soci d’ACPRI, amb els alumnes de l’EIP Barcelona


p>Antonio Rodríguez de Rivera, cap de Protocol de l’Ajuntament de Badalona, reflexiona sobre el sector amb els alumnes de l’Escola Internacional de Protocol de Barcelona

Antonio Rodríguez de Rivera, cap de Protocol i Relacions Institucionals de l’Ajuntament de Badalona, va realitzar una conferència el passat divendres 13 de juny davant dels alumnes de l’Escola Internacional de Protocol de Barcelona, en la que, narrant el seu dia a dia al front del protocol de la institució, va reflexionar sobre els professionals i el sector protocol·lari en general.

Rodríguez de Rivera va començar explicant que “els professionals del protocol treballem per salvaguardar el bon nom de la institució a la que representem, i per tant a qui la presideix”, i va continuar assegurant que “treballar en protocol exigeix discreció i manejar les situacions amb tasca diplomàtica”. “Les persones que treballem en protocol –va comentar- hem de fer també una tasca pedagògica per a que, poc a poc, la societat entengui el que realitzem i com d’important és la nostra feina”.

A continuació, el cap de Protocol i RRII de Badalona va comentar als alumnes que “des de la nostra parcel·la ens esmercem en oferir la millor imatge de la nostra institució, però sempre respectant els símbols, que són patrimoni de tots i romanen en el temps”.

En un ambient distès, i amb molta participació per part de l’alumnat present, Rodríguez de Rivera va seguir la seva reflexió comentant el seu punt de vista sobre el treball protocol·lari, explicant que per ell “l’objectiu del protocol és facilitar la vida a tothom, i el professional d’aquest sector ha d’haver-se format i tenir passió per la seva feina. Crec que en protocol hi ha futur, i molt, però la tasca del bon protocolista no és reconeguda a curt termini”, pel que va convidar als alumnes a ser pacients i no desesperar.

Badalona és la tercera ciutat catalana per número d’habitants i durant el mes de juny ha organitzat la Badalona Home Design, esdeveniment que ha comptat amb prop de 20.000 visitants i en l’organització del qual hi han col·laborat alumnes de l’EIP Barcelona.

Pots consultar el storify sobre la Conferència al següent enllaç: sfy.co/gl4E