Xevi Ribera, delegat d’ACPRI de Girona, amb els alumnes de l’EIP Barcelona


p>Xavier Ribera, responsable de relacions institucionals de la Fundació Príncep de Girona, realitza una conferència a l’EIP Barcelona

Xavier Ribera i Pi, responsable de relacions institucionals de la Fundació Príncep de Girona, i delegat de l’Associació Catalana de Protocol i Relacions Institucionals (ACPRI) a la província gironina, va realitzar el passat dimecres 26 de març una conferència per als alumnes de l’Escola Internacional de Protocol de Barcelona.

Ribera va explicar en primer lloc el procés de creació de la Fundació, constituïda el 2009 a iniciativa de diverses entitats de la societat civil catalana, els quals van proposar a SAR el Príncep d’Astúries i de Girona formar aquesta fundació amb l’objectiu de recolzar l’emprenedoria entre els més joves. El Príncep Felip no només va acceptar, sinó que es va implicar especialment en el projecte. Prova d’això és la seva presència contínua en la preparació del gran esdeveniment que la institució organitza cada any: l’entrega dels Premis Príncep de Girona i el Fòrum IMPULSA.

Dins la seva conferència, Ribera va narrar el procés d’organització del Fòrum IMPULSA, que se celebra cada any al mes de juny, al qual hi assisteixen un gran número de joves que participen als diversos programes de la Fundació durant tot l’any, i d’altres empresaris interessats a conèixer als joves que busquen financiació per als seus projectes.

Dins d’aquesta explicació, Xavier Ribera va aprofundir en detalls tant de producció com de protocol del Fòrum, destacant per exemple que l’escenari es renova cada any i que una de les màximes és que sigui reciclat i/o reciclable al cent per cent, o per altra banda va assenyalar les diferents tècniques protocol·làries utilitzades per SS.AA.RR. els Prínceps per a que el protagonisme principal recaigui sobre els joves.

El Fòrum, que el 2014 tindrà lloc els dies 26 i 27 de juny, comptarà un any més amb la participació d’alumnes universitaris, entre ells els de l’Escola Internacional de Protocol, que col·labora en l’organització en diversos llocs i que es sumaran a Andrea Sánchez, alumna d’EIP Barcelona que es troba immersa en la gestió integral de l’esdeveniment.

Com és habitual, està disponible el storify d’aquesta conferència al següent enllaç: sfy.co/hez4