Visita dels socis d’ACPRI al Camp Nou


strong>Visita i conferència sobre el protocol al F.C.Barcelona
 
Els socis de l’ACPRI han gaudit d’una nova i excepcional oportunitat en la darrera activitat organitzada: la visita al Museu del F.C.Barcelona i la xerrada que en Ramon Pujol, cap de protocol de l’entitat, i soci d’ACPRI, ens va oferir el passat 21 de juny a les instal·lacions del Club.
 
En la seva línia didàctica, propera i interessant, en Ramon ens va descobrir un munt de detalls del protocol en una de les entitats més complexes del nostre país. El Barça, més que un club, mou passions, negocis, sentiments. Durant prop de dues hores, vam poder conèixer de primera mà com es gestionen les visites protocol·làries al Club, quina filosofia i organització se segueix, i com s’atenen els cents de peticions que es reben diàriament.
 
Quin protocol s’aplica en la ubicació dels jugadors, la Junta, els tècnics i l’staff dins d’un tren o avió quan viatgen?
Com s’organitza una de les llotges presidencials més petites del món en un dels camps més grans del món?
Qui presideix els partits?
Quins obsequis institucionals es fan?
Com es resolen les situacions complexes habituals quan arriba un convidat no previst?
Quants professionals organitzen el protocol del Club?
 
Amb gran professionalitat, el cap de protocol del Club ens va resoldre aquestes qüestions, a més d’il·lustrar-nos en una llarga llista de temes, perquè sí que és ben cert que el Barça ha esdevingut, amb el temps, un motor social, econòmic, esportiu no només per als aficionats al futbol, sinó per a tota la societat, i més enllà de les nostres fronteres.
 
La gestió és complexa, però el sentit comú, el savoir-faire, el domini dels idiomes (condició sine qua non!) l’experiència i el compromís fan que els professionals del protocol i les relacions institucionals hagin aportat el seu gra de sorra per a que el club català sigui un referent mundial. Molta informació per a processar…. però ben interessant