Tanca el 2n. Congrés de Protocol a Madrid amb presencia de socis de l’ACPRI


strong>La signatura de l’acord d’intencions per a la constitució de la Federació de Professionals de Protocol entre les Associacions Catalana de Protocol i Relacions Institucionals, de Protocolo de España, de Directivos de Galicia i de Protocol de les Illes Balears clou el 2n. Congrès Universitari de Comunicació, Protocol i Esdeveniments a Madrid.
 
El dissabte 5 d’abril es va clausurar el 2n. Congrés Universitari de Comunicació, Protocol i Esdeveniments que promogut per l’Instituto Superior de Protocolo y Eventos (ISPE), l’Instituto Universitario de Protocolo de la Universidad Camilo José Cela de Madrid (UCJC), el departament de Periodisme IV de la Facultad de Ciencias de la Información de la Universidad Complutense de Madrid (UCM), l’Instituto Mediterraneo de Estudios de Protocolo (IMEP) centre adscrit a la Universitat Pública Miguel Hernández d’Elx, l’Asociació Española de Protocolo (AEP), l’Associació Catalana de Protocol i Relacions Institucionals (ACPRI), l’Asociación de Técnicos de Protocolo y Relaciones Públicas e Institucionales de Galícia, l’Associació de Protocol i Assessors de Comunicació de les Illes Balears i Ediciones PROTOCOLO (Revista PROTOCOLO).
La temàtica de la trobada de 3 dies de durada, va tenir com a reclam central "l’escenificació del Missatge", és a dir , la posada en escena dels esdeveniments, les claus actuals de comunicar mitjançant seu per les organitzacions promotores i el poder comunicacional de màrqueting i de vendes que es pot fer servir per ells mateixos.
 
Un Congrés on han participat gairebé 400 professionals i estudiants del món del Protocol, de les Relacions Institucionals, de la Comunicació i de l’Organització d’Esdeveniments i entre ells prop de la quinzena eres socis i sòcies d’ACPRI. Una de les nostres associades, la Mercè Fernandez, hi ha presentat una ponència relativa a la seva feina a l’Àrea Metropolitana de Barcelona.
 
La clausura de l’acte ha estat amb la signatura formal de l’acord d’intencions acordat en una reunió a Madrid el mes de febrer per les 4 associacions més destacades a l’Estat (l’Associació Catalana de Protocol i Relacions Institucionals (ACPRI), l’Asociación Española de Protocolo (AEP), l’Asociación de Técnicos de Protocolo y Relaciones Públicas e Institucionales de Galícia i l’Associació de Protocol i Assessors de Comunicació de les Illes Balears) . Amb aquesta signatura es pretenia fer públic en un acte amb la presència de nombrosos professionals del sector de la voluntat de sumar esforços per crear la Federació de Professionals del Protocol, les Relacions Institucionals i l’Organització d’Esdeveniments.
 
El proper Congrés tindrà lloc a Madrid entre els dies 7 i 9 de maig de 2015, amb la voluntat que en una propera edició surti de Madrid.
 
Paper destacat ha tingut la presència del Congrés a les Xarxes Socials amb molta activitat dels nostres associats presents qui han anat informant cronològicament del seu funcionament via twitter i via Facebook