Resum activitats a l’EIP


p>L’Escola Internacional de Protocol de Barcelona tanca un curs que ha estat plagat d’activitats extracurriculars

El passat dissabte 14 de juny es tancava l’edició 2013/2014 del Màster en Organització d’Actes, Protocol i Relacions Institucionals a l’Escola Internacional de Protocol de Barcelona, i amb ell es donava per conclòs el curs al centre en quant a la presència d’alumnes es refereix. L’any escolar ha comptat amb una gran quantitat d’activitats extracurriculars, entre les que destaquem el cicle de conferències realitzats a les instal.lacions de l’EIP, així com les visites realitzades a empreses i institucions, a més de les pràctiques realitzades pels alumnes.

Pel que es refereix a conferències, l’alumnat d’EIP Barcelona ha pogut gaudir de la presència de fins a 22 ponents que han tractat diversos temes relacionats amb l’organització d’actes i el protocol, tant a nivell oficial com privat. Cal destacar la classe magistral sobre protocol a la història realitzada pel Molt Honorable Sr. Jordi Pujol, President de la Generalitat de Catalunya entre 1980 i 2003, el mes de desembre. Dins l’àmbit oficial també hem pogut comptar amb Carles Fabró, cap de protocol de la Generalitat de Catalunya; Albert Ortas, director d’Alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona; o Josep Solà, cap de protocol de l’Ajuntament de Terrassa i President de l’Associació Catalana de Protocol i Relacions Institucionals (ACPRI). També hi han participat altres mebres de l’Associació com Josep Maria Martí i Cardús (Premi ACPRI 2013 a la trajectòria professional ) i Antonio Rodríguez de Rivera, cap de Protocol i Relacions Institucionals de l’Ajuntament de Badalona.

Aquestes ponències van estar complementades amb d’altres de diversos àmbits, com la de Xavier Ribera i Pi, cap de Relacions Institucionals de la Fundació Príncep de Girona; Beba Naveira, directora de Comunicació del Primavera Sound Festival; o Ramon Pujol, cap de Protocol i Relacions Institucionals del FC Barcelona.

Pel que respecta a les visites, els alumnes de l’Escola Internacional de Protocol de Barcelona han pogut assistir a les principals institucions de Catalunya, com el Parlament o el Tribunal Superior de Justícia, així com l’Ajuntament de Barcelona o les principals instal.laciones militars situades a la capital catalana, com són la Caserna del Bruch i el Palau de Capitania, seu de la Inspecció General de l’Exèrcit. En aquestes cites, els alumnes han pogut conèixer de primera mà com es gestiona el protocol de cadascuna de les branques, i s’han complementat amb visites a institucions privades com a l’empresa d’arquitectura efímera Servis, o el Museu Olímpic Joan Antoni Samaranch.

Per finalitzar, i tot i que durant l’estiu hi haurà diversos alumnes continúen amb el programa de pràctiques, fins el moment l’Escola ha ofert un total de 71 pràctiques, d’entre les que ha sortit la possibilitat de col.laborar en l’organització del Fòrum IMPULSA de la Fundació Príncep de Girona, diversos actes de l’Associació Catalana de Protocol i Relacions Institucionals (ACPRI) i de la Fundación Muejeres por África, la Diputació de Barcelona o el Club Esportiu Hispano-Francès, destacant també la presència de diversos alumnes en les organitzacions dels  festivals MECAL, DOCSBarcelona, Cruïlla, el Concurs Internacional de Música Maria Canals, o el Trofeo Conde de Godó 2014 de tennis.