Representació de l’ACPRI a les Jornades de Protocol de Santiago per modificar el Decret de Precedències


65279;Els assistents a les Jornades Monogràfiques sobre Protocol celebrades els passats dies 9 i 10 de setembre a Santiago de Compostel·la sota el títol Un seriós debat sobre les precedències oficials a l’Espanya autonòmica han conclòs que és necessari plantejar la Secretaria General de Presidència del Govern a través del seu Departament de Protocol, la creació d’una comissió d’experts per elaborar una proposta de modificació/actualització del RD 2099/83 sobre Precedències Oficials de l’Estat.

Segons un comunicat fet públic per l’organització de l’encontre|trobada, aquesta comissió hauria d’estar composta pels redactors del propi Reial Decret i per experts en protocol que representin a les administracions general de l’Estat, autonòmica, local, foral i insular.

En el comunicat s’exposa que les accions i objectius d’aquesta Comissió, seran entre d’altres, "l’elaboració d’una proposta de modificació/actualització del RD 2099/83 que inclogui entre altres qüestions la revisió de les autoritats contemplades en el mateix (eliminació de les ja desaparegudes, reubicació de d’altres i inclusió de nous representants que donin reflex de la realitat sociopolítica de l’estat espanyol actual) ". Aquesta Comissió "convidarà les comunitats autònomes que no tenen norma pròpia a l’elaboració d’una proposta" en un termini de temps prudencial".

Aquestes Jornades es van celebrar a l’Escola Gallega d’Administracions Públiques i van estar organitzats per la Universitat Internacional Menéndez i Pelayo (UIMP), per l’Associació de Tècnics de Protocol de Galícia i per l’Associació Espanyola de Protocol, entre altres entitats. Van estar inaugurades pel director del Servei de Protocol de la Presidència del Govern Miguel Utray, que va aprofitar la seva intervenció per fer un recorregut per les claus principals de l’actual normativa