Presentació del llibre de Carles Cortina ‘El ceremonial de la Patum’


El dimarts 24 de novembre, Carles Cortina va fer la presentació del seu llibre "El Ceremonial de la Patum. Del Corpus Christi a la Plaça Cremada", edició de l’estudi que va presentar a la Universitat Camilo José Cela com a treball de fi del Màster en Direcció de Protocol, Producció, Organització i Disseny d’Esdeveniments.
La presentació la va fer coincidir a la vigília de la commemoració del 9è. aniversari de la proclamació per part de la UNESCO de la Patum com a Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat.
Un acte on el prologuista del llibre, Jordi Royo, va participar amb la magnífica explicació del significat del llibre aportant moltes dades que en elles mateixes, com el propi autor va dir, no deixava de ser un llibre dins del llibre.
Ivan Garrido, genealogista i expert en Cases Reials va llegir la introducció del llibre.
L’autor, Carles Cortina, ens va interpretar el ritme de la Patum va oferir diverses imatges del llibre i ens va explicar amb tot tipus de detall el contingut del llibre i els motius per fer aquest tractat sobre el protocol d’aquesta celebració berguedana però ben catalana i actualment universal i on tothom coincidí en dir que era un aspecte ben innovador de tractar aquesta festa.
Cal destacar també la participació del mestre Sergi Cuenca qui arranjà les diferents peces escrites pel propi Carles Cortina i que en aquest acte oferí la Marxa processional i el ball de gegants "El pas de la custòdia" per tancar l’acte amb la interpretació del Ball de l’Àliga.
Aquest acte es va celebrar a la seu de PIMEC sota els auspicis l’Associació Catalana de Protocol i Relacions Institucionals de la qual l’autor del llibre n’és secretari.