Comissió de Governs Locals

La Comissió de Governs Locals és una iniciativa que sorgeix, a través de l’Associació Catalana de Protocol i Relacions Institucionals (ACPRI), amb l’objectiu d’impulsar un espai de relació i d’intercanvi d’experiències i coneixements entre els professionals de l’àmbit de protocol i de l’organització d’esdeveniments en el món local.

Qui som?

Som persones inquietes que ens dediquem a l’apassionant món del protocol, que sovint ens hem sentit soles en el nostre dia a dia, però ara se’ns presenta una oportunitat magnífica per treballar totes juntes i al servei de tothom.

Què volem?

Volem deixar de fer les coses “com s’han fet sempre” i volem avançar a poder-les fer “de qualsevol manera” però amb rigor, il·lusió, passió i respecte per tothom i en especial per donar una imatge propera i moderna de les institucions que representem, i de la nostra professió.

On anem?

La situació produïda per la pandèmia ens provoca moltes incerteses. Ens hem d’adaptar a nous temps d’una manera urgent, ràpida i necessària.

De fet, l’adaptació al segle XXI, ja era necessària abans de tot això. I la pandèmia ens ha ajudat a trobar nous mitjans de comunicació, a aturar-nos i poder pensar, i a establir més llaços de comunicació encara que siguin virtuals.

La nostra intenció era tenir una base de dades de persones que facin tasques de protocol per poder compartir inquietuds i facilitar una informació fluïda i ràpida de coses que ens interessen com ara decrets de dol, normativa protocol·lària en general, que a vegades arriba tard.

Aconseguit aquest objectiu amb més de 160 persones apuntades d’arreu de Catalunya, hem treballat en el segon objectiu, tenir un espai virtual per compartir actes que fem en el nostre dia a dia, i preparar trobades virtuals periòdiques amb temes propers i que ens puguin preocupar  o interessar (des de posar en comú com es fan les preses de possessió de les diferents corporacions municipals, a les visites d’autoritats o actes més propis i característics de cada lloc).

On som?

I així hem iniciat les nostres accions a través de tres plataformes:

  1. Correu electrònic (governslocals.acpri@gmail.com) per enviar-vos de forma immediata, normativa i recomanacions referents a temes protocol·laris o que puguin afectar la nostra professió, i plantejar dubtes i inquietuds.
  1. Grup de WhatsApp informatiu
  1. Primeres experiències ACPRI del món local. Aquest espai pretén ser una trobada per compartir el desenvolupament dels diferents actes del nostre dia a dia i conèixer diferents experiències de com són organitzats en diferents municipis i espais espacials que esperem que siguin del vostre interès.

La primera trobada amb gairebé 90 persones inscrites i amb una participació final de més de 60 persones, es va dur a terme el passat dilluns 11 de gener a les 5 de la tarda amb la presentació de la comissió i amb el títol “Les visites d’un alt càrrec a la seu de la institució”.

Esperem que aquestes accions facin més gran el nostre projecte i formem un bon equip de professionals del món del protocol, per tal que la nostra tasca es vegi acompanyada i recolzada des de tots els racons de Catalunya.

Si esteu interessats o interessades a formar part d’aquest projecte, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres a través del correu electrònic governslocals_acpri@gmail.com