La Sagrada Familia obre les portes a l’ACPRI


El proppassat dijous 22 de febrer la Junta de Govern de l’ACPRI va visitar la Basílica de la Sagrada Família. Aquesta visita correspon a la invitació que el Patronat de la Sagrada Família va fer arribar a la Junta per tal de conèixer-la de primera ma.
 
La Junta va ser rebuda a la seva arribada per les Sres. Estefania Sort i Verònica Cortijo, responsable i tècnica de Relacions Institucionals i Relacions Públiques de la Basílica de la Sagrada Família respectivament. Després va traslladar-se fins a la Cripta, on va tenir lloc la rebuda institucional.
 
La rebuda institucional brindada a la Junta de Govern de l’ACPRI va anar a càrrec del Sr. Esteve Camps, president delegat, el Sr. Xavier Martínez, director general, la Sra. Marta Otzet, directora de Màrqueting i Comunicació, el Sr. Jordi Faulí, arquitecte director, el Sr. Carles Farràs, cap de Producció i del Sr. Ramon Espel, cap de Construcció, tots ells del Patronat de la Sagrada Família.
 
Primer de tot, el Sr. Esteve Camps, president delegat del Patronat de la Sagrada Família va donar la benvinguda als membres de la Junta de Govern i els va explicar en quin moment es troben les obres de construcció de la Basílica de la Sagrada Família i quins són els seus objectius.
 
A continuació, es va poder veure un documental on s’explica l’evolució de la construcció de la Sagrada Família. Les imatges explicant les noves tècniques constructives van sorprendre gratament als assistents per la seva senzillesa i complexitat alhora. Aquesta nova tècnica permet que el ritme de construcció sigui més àgil i hagi guanyat en seguretat.
 
El Sr. Ramon Espel, cap de Construcció va explicar més detalls de l’engranatge gairebé perfecte d’aquest nou sistema que ha suposat un avenç important i ha facilitat que s’acceleri el ritme de construcció de tot el conjunt monumental.
 
El Sr. Jordi Faulí, arquitecte director ens va acompanyar en una visita guiada que va començar a la Façana del Naixement, va continuar per la nau central i la Façana de la Passió per acabar a la Sagristia. En tot moment, l’arquitecte director ens va anar explicant mil i un detalls de la construcció d’aquest meravellós llegat de Gaudí.

        

La Junta de Govern de l’Associació Catalana de Protocol i Relacions Institucionals vol agrair la cortesia i l’exquisida deferència amb què ens van tractar en aquesta visita