Premis ACPRI 2017

El dimarts 11 de juliol de 2017, el Jurat dels Premis ACPRI format per professionals del món del Protocol i de les Relacions Institucionals es va reunir per atorgar els Premis Nacionals de Protocol i Relacions Institucionals que arriben a la seva novena edició. Valorades les diferents propostes fetes arribar a títol individual es va acordar qui serien els mereixedors d’optar a aquesta distinció aquest 2017 en les dues categories que hi ha: a persona física i a institució pública o privada.

La Cantada d’Havaneres de Cálela del Palafrugell ha rebut al Premi a la categoria d’Entitat Pública i/o Privada per organitzar un esdeveniment fora del que és habitual a on tingui una especial significació, les relacions institucionals i el protocol o be l’organització del mateix acte amb les variacions o millores que convinguin en benefici de l’acte i del impacte o ressò que tingui per la societat.

El Jurat ha resolt atorgar el Premi ACPRI 2017 a la Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell.

Amb motiu de la celebració del seu 50è. aniversari, convertint-se en tot un símbol que marca el tret de sortida de l’estiu a la Costa Brava.

No sent tan sols una iniciativa cultural de Catalunya, sinó que s’ha transformat en un fenomen de masses que aplega a prop de 30.000 persones al concert i nombroses autoritats i convidats a la tradicional recepció prèvia.

El jurat ha resolt atorgar el Premi ACPRI 2017 a l’Il·lm. Sr. Carles Cortina Riu.

Carles Cortina Riu té el Grau en Protocol i Organització d’Esdeveniments per la Universidad Camilo José Cela; Màster en Protocol i Cerimonial per la Universidad CEU – San Pablo de Madrid; Màster Universitari en Direcció d’Actes Corporatius i Institucionals per l’Instituto Superior de Protocolo y Eventos; Màster en Direcció de Protocol, Producció, Organització i Disseny d’Esdeveniments per la UCJC; doctorand en Publicitat i Relacions Públiques per la UCJC i llegint la tesi doctoral el 7 de setembre d’enguany.

Ha estat cap de Relacions Institucionals de Carbones Pedraforca, S.A.; cap de Protocol dels Ajuntaments de Berga, Avià, Olvan, Saldes i Castellar del Riu; cap de Protocol del Consell Comarcal del Berguedà. A l’Ajuntament de Saldes, també ha estat regidor de Relacions Institucionals de 1995-2003, i de 1999 2n Tinent d’Alcalde de 1995 a 2003.

Ha estat membre del Consell de l’Organización de Consumidores y Usuarios (OCU) i, actualment, és cavaller de l’Orde Eqüestre del Sant Sepulcre de Jerusalem, canonge honorari de la Col·legiata del Sant Sepulcre de Calatayud i Comte Palatí Pontifici del Sacra Palau de Sant Joan del Laterà de Roma. Així com, el setembre, serà investit cavaller del Sacre i Militar Orde Constantinià de Sant Jordi.Carles Cortina va obtenir el Premio Nacional de Ceremonial y Protocolo “Marqués de Mondéjar” i fou distingit amb la Creu Oficial de l’Orde al Mèrit Civil.

Autor de llibres de cerimonial i protocol de la Patum de Berga; d’articles de revistes internacionals de recerca sobre el protocol i redactor de diversos reglaments de protocol i cerimonial. 

Professor de protocol en diversos cursos i escoles, i col·laborador en diaris com Regió 7 i Catalunya Cristiana; emissores de ràdio com CatRàdio i televisió com el programa Divendres de TV3.


Premiats


  • Carles Cortina Riu.
    Premi a la trajectòria, persona física
  • Cantada d’Havaneres de Cálela de Palafrugell.
    Premi a la categoria d’Entitat Pública i/o Privada
Acta del jurat Galeria fotogràfica