Josep Maria Martí, Premi ACPRI 2013, convidat a les xerrades de l’EIP-Barcelona


strong>Josep M. Martí afirma en una conferència a l’Escola Internacional de Protocol de Barcelona que “cada acte és una operació”
Josep M. Martí, qui fou fins el juliol passat Director de Protocol i Relacions Institucionals del Grup Codorníu, va realitzar el passat dimecres 22 de gener una conferència a l’Escola Internacional de Protocol de Barcelona, on va destacar que "si un metge abans d’intervenir realitza proves com un electrocardiograma , etcètera; un tècnic de protocol també ha de realitzar assaigs previs i informar-se bé abans de cada esdeveniment, perquè cada acte és una operació".

Martí, amb més de quaranta anys d’experiència i guardonat per l’Associació Catalana de Protocol i Relacions Institucionals (ACPRI) amb el Premi Nacional de Protocol i Relacions Institucionals 2013 a tota la seva trajectòria professional, ha assegurat que "em vaig jubilar no perquè no estimés la meva feina, ni perquè em faltessin forces, sinó per portar un ritme més tranquil. No em sento jubilat , em sento gairebé de vacances, col·laborant en les qüestions que més em motiven sense el treball del dia a dia".

Durant la seva conferència, Martí va presentar als alumnes presents el seu manual de mà de protocol realitzat per Codorníu: un document de 100 pàgines que resumeix tot el necessari per fer-se les preguntes necessàries abans de cada situació en què s’activin les relacions institucionals del Grup, ja sigui en comunicacions o en esdeveniments, perquè no s’oblidi cap detall. A més, va centrar el seu missatge en la necessitat que cada acte que s’organitzi s’ajusti a un pressupost predeterminat, però sempre sabent on es pot estalviar i on no "per exemple, no deixeu de donar un aperitiu, per bàsic que sigui, ja que és un catalitzador necessari per poder gestionar presentacions o esperes "

Per acabar, el mestre Martí va donar ànims als assistents de cara al futur, assegurant que "a poc a poc s’està obrint un camí per a la nostra professió perquè les empreses es van adonant del que és necessari que som els tècnics o directius de protocol".

Com és habitual, ja està disponible el storify de la seva conferència a l’enllaç sfy.co/qNQ9