Jornades Internacionals de Comunicació institucional i imatge publica a Pontevedra, els 9 i 10 de maig de 2012


strong>La Universitat de Vigo celebrarà al maig el XII Curso Complementario de Comunicación y Protocolo

Dins d’aquest es desenvoluparan les Jornadas Internacionales de Comunicación institucional e imagen pública

La Universitat de Vigo, a través de la Facultat de Ciències Socials i de la Comunicació, sota la direcció del professor Fernando Ramos, afronta la celebració del XII Curso Complementario de Comunicación y Protocolo, dins del qual es conté una trobada professional, que enguany s’anomena "Jornadas Internacionales de Comunicación institucional e imagen pública".

Aquests cursos congreguen al major nombre d’alumnes del sistema universitari de Galícia, als quals se sumen professionals i experts de tot Espanya i el Nord de Portugal. L’esdeveniment tindrà lloc a la Facultat de Ciències Socials i de la Comunicació de la Universitat de Vigo els dies 9 i 10 de maig, en atapeïdes jornades de conferències i panells. Aquest any, tenen marcat accent universitari pel que fa als ponents convidats.

L’assistència a aquest curs és gratuïta. El curs està retribuït amb dos crèdits lectius per als alumnes de la Universitat de Vigo, és valorat per la seva extensió en els currículums dels funcionaris ia més s’obté diploma d’assistència, de Curs Complementari, signat pel rector de la Universitat de Vigo, expedit pel Servei de Títols.

Pel que fa al programa, José Álvarez Marcos, professor titular de Periodisme i director de Comunicació de la Universitat de Sevilla, trencarà el foc parlant sobre "La imatge pública de la Universitat pública. El paper dels consells socials ". Periodista de llarg recorregut, en el seu nodrit currículum destaca la direcció dels serveis de periodisme electrònic de l’Exposició Universal de Sevilla de 1992, innovació no plenament emulada en els nostres dies. De la mateixa marc procedeix la doctora Maria Teresa Otero Alvarado, presidenta de l’Organització Internacional de Cerimonial i Protocol, primera autora d’una tesi doctoral de protocol a Espanya, professora de la Universitat de Sevilla, amb experiència professional en l’àmbit públic, i que va ser directora de Dies Nacionals d’Expo 92. Ella clausurarà les jornades de Pontevedra, precisament, indicant el nou rumb de la OICP.

Dos joves investigadores, expertes en una nova tecnologies: Blanca Piñeiro, llicenciada en Periodisme Multimèdia, Publicitat i RRPP, investigadora en comunicació corporativa, i gestora de RRPP en el sector hoteler, al costat de Marián Rodríguez, llicenciada en Publicitat i RRPP, investigadora en tendències i noves tecnologies en comunicació, ens endinsaran en les "Eines i recursos tecnològics per a l’organització d’esdeveniments. La tecnologia al servei de la imatge i el protocol ". És a dir, en el futur.

Per analitzar al nou Govern del Regne d’Espanya, el "nou protocol, els seus errors i distincions", compartiran el panell professional Rafael Vidal i Gómez de Travecedo, cap de Protocol de la Diputació de la Corunya, president de l’Associació de Tècnics de Protocol de Galícia, i José Luis Delgado García, professor de Facultat de Comunicació de la Universitat Camilo José Cela i Director Màster "Protocol, Comportament Social i Imatge Corporativa" de la Universitat de Salamanca ".

Per acostar-nos als actes protocol · laris des de la perspectiva de la realització televisiva, capaç de transformar un esdeveniment formal en un espai d’interès, intervé el doctor Paulino Pérez Feijoo, professor de la Universitat de Vigo i realitzador de Televisió.

Aquests dies vénen celebrant diversos esdeveniments al voltant del Bicentenari de la independència de les repúbliques d’Amèrica. En aquest cas, el director de les Jornades, professor de la Universitat de Vigo i director de l’Acadèmia de Protocol de la OICVP, Fernando Ramos, recordarà la ponència que va presentar en el recent XII Congrés Internacional de Protocol, a Asunción, capital del Paraguai sobre els "Mites, imatges, superxeria i realitat d’un episodi manipulat".

"La bona educació com a valor social. Hàbits, usos, costums i defectes en la vida social de l’empresa i les institucions "serà abordada per Mar Castro, experta en protocol, professora i consultora de Protocol

Des de la seva llarga experiència, com a professional del sector, Martha Peláez. Llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques i consultora de RR.PP i Protocol, passarà de la teoria a la pràctica al esmicolar "el quefer professional d’una consultora de independent de Relacions Públiques i Protocol i la gestió de la quotidianitat", el que tancarà la primera jornada

Per obrir la segona, es compta amb el professor Jordi Xifra, de Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. És una de les més reconegudes figures de l’estudi de les relacions públiques a Espanya i traductor a la matèria dels grans clàssics nord-americans. Per això parlarà de les Relacions Públiques institucionals. És a dir: "La gestió de la imatge oficial des del poder". La professora Inmaculada Anaya, experta formadora empresarial, en comunicació, presentarà el suggerent tema "Començar bé per acabar millor. El taller del discurs: com es construeix el text ", mentre que Blanca Piñeiro Torres, investigadora en comunicació corporativa i gestora de RRPP en el sector hoteler tractarà un tema eminentment pràctic:" Grans esdeveniments en hotels. Problemes logístics i d’organitzacions ".

Per acostar-nos a la importància cultural i econòmica de la matèria en què és expert, Ramon Huidobro Vega, secretari general del Consell Regulador de la Denominació d’Origen, Rías Baixas, aportarà un estudi sobre "La importància de l’organització d’esdeveniments, el protocol i la cultura del vi en la promoció de l’excel · lència per a la marca: el cas DO Rias Baixas ".

Donada la seva recent reforma, és de gran interès en el programa el tema "El reglament d’honors i distincions: simbologia i execució dels actes solemnes de caràcter militar. La ponència és responsabilitat de José Manuel Sancosmed Torres, subtinent de l’Arma de Cavalleria, responsable de Protocol de la Caserna General de la Força Logística Operativa de l’Exèrcit de Terra situada a La Corunya.

"El protocol universitari i l’ensenyament del protocol a la Universitat" el tractarà la María Dolores Sánchez, doctora en Dret, professora titular d’Història del Dret i de les Institucions i directora del Màster en Protocol i Expert en Relacions Institucionals i Protocol de la UNED (Universitat Nacional d’Educació a Distància)

Elena Garrido, excap de Protocol de l’Ajuntament de Santiago, aporta l’experiència d’una llarga vida al servei del Protocol, mentre que un altre professional en actiu, en una empresa de serveis, Juan José Feijoo, director de Serempresa, delegat territorial per Galícia de l’Associació Espanyola de protocol, s’enfrontarà al "mercat professional de les relacions públiques i el Protocol. Experiència des de l’empresa de serveis especialitzada. Què venem i a qui? "

Després de la lectura de conclusions de les jornades, a càrrec de Valentín Alejandro Martínez Fernández, director del Màster en Comunicació Empresarial de la Universitat de la Corunya, María Teresa Otero Alvarado, doctora en Publicitat i RR.PP, professora titular de la Universitat de Sevilla , exdirectora de Dies Nacionals d’Expo 92. Presidenta de l’OICP, tancarà l’esdeveniment parlant sobre "La nova etapa de l’Organització Internacional de Cerimonial i Protocol. Reptes, desafiaments, recursos i possibilitats d’estendre la cultura de l’excel lència”
 
 
Fernando RAMOS