I Fòrum de Protocol Empresarial a Yecla (Murcia)


p>I Fòrum de Protocol Empresarial

Se celebrarà el 27 d’abril de 2012 en el marc de les III Jornadas de Protocolo de Yecla (Murcia) promogut per l’Ajuntament de Yecla i en col·laboració amb l’Instituto Superior de Protocolo y Eventos, l’Instituto Universitario de Protocolo de la Universidad Camilo Jose Cela i el recolzament de la Feria del Mueble de Yecla.
Els socis d’ACPRI tindran un descompte del 50% a la seva inscripció.

Aquestes Jornades estan vocacionades en si mateixes al món del protocol en els negocis. Oferiran diferents sessions que puguin servir d’aprenentatge per als que es treguin el cap per aquest món o de continuïtat per als qui van tenir l’oportunitat d’assistir a les dues edicions anteriors. I també representen un nou marc de trobada per debatre sobre les noves exigències que les empreses demanen avui al sector de professionals de l’organització.

Les empreses en termes generals viuen moments difícils com a conseqüència de la greu crisi que pateix Europa i especialment Espanya, i es corre el risc que molts empresaris associïn el protocol amb la despesa innecessària (molts ja ho pensen així), quan en realitat el protocol és una eina extraordinària que precisament en temps difícils contribueix amb escassa despesa a la millora del compte de resultats de les empreses, a la consolidació de les marques ja la seva expansió en nous mercats.

El protocol ha canviat molt en aquestes últimes dècades. Ha deixat de ser aquest servei sumptuós que es prestava per passar a cobrir les relacions socials i econòmiques de les empreses a través d’esdeveniments normalment costosos i d’escassa rendibilitat, i ha passat a convertir-se en un poderós instrument comunicacional que facilita als empresaris un millor posicionament. No és la solució òbviament, però, per descomptat, ningú pot dubtar que la seva contribució afegeix elements d’interès que poden cristal · litzar en la millora de la imatge de l’entitat, en l’obertura de nous horitzons i en la millora de les relacions humanes capaces de generar sinergies que es converteixin en oportunitats.

Per a això, es necessita una clara revisió del protocol que els professionals hem d’oferir a les empreses en aquests temps, estudiar de nou les estratègies protocol · làries i la recerca de nous formats que responguin al que els empresaris demanen avui. Per a això, calen professionals que a més s’han d’afegir a la seva experiència nous coneixements, no només de protocol, sinó d’altres camps com el màrqueting, la comunicació i les noves tecnologies, entre d’altres.

Per això, aquestes Jornades i aquest Fòrum estan considerades com el primer intent seriós per actualitzar el protocol empresarial i per oferir alternatives als manuals d’empresa, els quals s’han mostrat poc eficaços. Unes Jornades en les quals, a més, s’intercanviaran experiències de les que cada un podrà treure les seves pròpies conclusions.

http://www.protocolo.eu/iii-jornadas-de-protocolo-de-yecla-region-de-murcia-y-i-foro-de-protocolo-empresarial.html