Fernando Ramos:


strong>Tot és negociable menys el protocol
 
El passat dilluns 3 de maig va tenir lloc a l’auditori de la PIMEC a Barcelona, la conferència sobre “Protocol i societat Laica”, impartida pel professor Fernando Ramos Fernández, Doctor en Ciències de la Informació.

El professor Fernando Ramos, amb una amplia experiència en aquests temes, va començar la seva conferència, amb una frase de Josep Tarradellas: “tot és negociable menys el protocol”. Més endavant, fent referència a la societat en general va assenyalar que: “quan una cultura cedeix el seu espai o desapareix, altra ocupa el seu lloc”.

Despres d’un recorregut per les diferentes costums i tradicions laiques que hi ha a la nostra societat, el conferenciant va explicar les posicions que tenen els experts internacionals sobre aquesta matèria, com són el professor Giovanni Sartori, Francis Fukuyama o Samuel S. Huntington, els quals avisen “dels problemes que ens pot implicar la conciliació entre cultures i religions” en un futur pròxim.

Un altre tema tractat, que va sortir en el debat final amb el públic, va ésser el debat sobre si s’havia de prometre o jurar en els actes polítics. La conclusió va ser que “s’ha de respectar la decisió de cada persona en funció de les seves conviccions&rdquo