Els alumnes del MBA de l’Escola Internacional de Protocol de Barcelona es graduen en una cerimònia organitzada 100% per ells mateixos


p>Els alumnes del MBA en Organització d’Actes, Protocol i Relacions Institucionals de l’Escola Internacional de Protocol de Barcelona, es van graduar el passat dijous 29 de maig en una cerimònia organitzada totalment per ells, tot i que va comptar amb diverses sorpreses per part de l’equip directiu de l’EIP BCN.

L’alumnat de MBA es va encarregar de preparar la classe com un petit teatre on realitzar una cerimònia que va alternar moments solemnes amb d’altres més distesos, i que va començar amb el discurs del president del Grup Escola Internacional de Protocol, Gerardo Correas, a través de videoconferència. En el seu discurs, Correas va agrair als alumnes “la seva implicació i les seves ganes, així com la seva manera d’involucrar-se en la Família EIP”, i així mateix, els va animar a “treballar a partir d’ara amb responsabilitat en pro del protocol i l’organització d’actes”.

Posteriorment, va prendre la paraula l’Albert Maruny, director d’EIP Barcelona, que va donar la benvinguda als alumnes al món laboral, tot i que els va recordar que encara els queda per finalitzar el seu periode obligatori de pràctiques, així com entregar el seu Treball Final de Màster. Maruny va recalcar la necessària implicació dels nous professionals dins el món del protocol, i els va animar a fer-ho per diferents vies, destacant la possibilitat de col.laborar amb associacions professionals com l’Associació Catalana de Protocol i Relacions Institucionals (ACPRI).

Posteriorment van prendre la paraula Esther Otero i Marc Crespo, directora acadèmica i tutor general d’alumnes respectivament, que van agrair en el seu discurs la forma de ser de cadascun dels alumnes, en un discurs amè i distès que va recordar diversos moments viscuts a classe.

Abans de la cerimònia d’entrega de beques i diplomes per als alumnes, que va córrer a càrrec de Maruny, Otero i Crespo, van prendre la paraula les alumnes Alejandra Maceda i Rosanna Santos, provinents de Mèxic i Colòmbia, que van explicar les seves vivències a Barcelona com a ciutadanes de l’altra banda de l’Atlàntic, i com poden arribar a ser de curioses les diferències idiomàtiques entre el castellà parlat a Espanya i l’utilitzat a Llatinoamèrica.

Finalment, per tancar els parlaments, va prendre la paraula Esther Castillo en nom de tots els alumnes, com a subdelegada de classe que ha estat durant el curs. Castillo va rememorar diversos moments de l’any escolar i va agrair tant a companys com a professors i treballadors de l’EIP la seva feina.

Després d’aquest discurs van venir les sorpreses preparades per l’equip directiu per als alumnes, en primer lloc amb el visionat d’un video recopilatori de moments divertits del curs i posteriorment al realitzar l’habitual cant del Gaudeamus Igitur, himne dels egressats, però en una versió un tant especial.