El president d’ACPRI a la taula rodona de cloenda del I Congrés Universitari de Comunicació, Protocol i Esdeveniments que se celebrarà a Madrid els dies 23 i 24 de maig


p>Tot a punt per a la celebració del I Congrés Universitari de Comunicació, Protocol i Esdeveniments que se celebrarà a Madrid els dies 23 i 24 de maig

Com a colofó ​​a dues intenses jornades de formació de qualitat, Pedro Zuazua, director de Comunicació de Prisa Notícies i d’El País, plantejarà: "Periodistes, polítics i ciutadans contra el Protocol?". La resposta a tan polèmica pregunta la donaran professionals de la comunicació com Belén García, directora d’Espejo Público i Isaías Lafuente, periodista, escriptor i responsable de la Unitat de Vigilància Lingüística de la Cadena Ser Per la seva banda, el protocol estarà representat per Ignacio Arango, responsable de protocol de l’Alcaldia de Siero (Principat d’Astúries) i coordinador del moviment nacional virtual Queremosorganizareventos (QoE); Pilar Fernández Olivencia, cap de Protocol del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, Juan Ángel Gato, president de l’Asociación Española de Protocolo (AEP) i Josep Solà, president de l’Associació Catalana de Protocol i Relacions Institucionals (ACPRI) i cap de Protocol de l’Ajuntament de Terrassa.

Abans de la seva celebració, el Congrés ja ha aconseguit una fita històrica en el sector, que no és altre que reunir al voltant d’un programa de qualitat les màximes autoritats del camp de la comunicació, el protocol i els esdeveniments.

"Esdeveniments d’última generació" serà el títol de la primera conferència. Lucía Angulo, directora general de Shackleton, una de les agències de referència a nivell mundial que compta amb una cartera de clients com Coca Cola, Heineken o Fundació ONCE, posarà el llistó ben alt des del minut primer.

A continuació, entrarà en escena Pepa Fernández, directora del programa "No es un dia cualquiera" de Radio Nacional de España, amb una interessant anàlisi sobre la comunicació en format d’esdeveniment, des del punt de vista del periodisme radiofònic d’informació i entreteniment.

Carlos Fuente, director de l’Instituto Universitario de Protocolo de la UCJC, vicepresident primer de la Asociación Española de Protocolo i director de Protocol dels Premis Príncep d’Astúries, portarà a la seva intervenció un dels temes que més debat suscita entre els professionals: "Els necessaris canvis en el cerimonial d’Estat i en les relacions diplomàtiques. El Protocol davant la Comunicació ".

El programa també inclou una sèrie de taules de debat en què prestigiosos experts compartiran punts de vista sobre temes d’actualitat. Una d’elles portarà per títol "El dret de la informació en el sector els esdeveniments. Drets d’exclusivitat i exigències del patrocini ", moderada per Max Romer, doctor en Comunicació i professor de Dret de la Informació i de la Comunicació de la Universitat Camilo José Cela i en la qual participaran Alicia G. Montano, redactora del programa "En Portada" i directora de "Informe Semanal" a RTVE, Pedro Blanco, redactor del programa 25 Hores de la Cadena SER, el realitzador de televisió Javier Sotomayor; Natalia Meneu, cap de Protocol i Relacions Institucionals del Circuit de la Comunitat Valenciana Ricardo Tormo; Fernando Fernández, excap de Protocol de la Vicepresidència primera del Govern, Elisabeth Igartua, directora general de "L’Ésser Creatiu" i Pilar Soriano, directora de Producció i Accions Especials de AEGIS.Media Grup Carat/Posterscope ACT.

Amb tragèdies com les del Madrid Arena o la Love Parade en el record de tots, la seguretat en esdeveniments oficials i empresarials i macro-culturals, esportius i d’entreteniment serà analitzada per experts com Julio Andrade Ruiz, Tinent Alcalde i Director de l’àrea de Govern de Seguretat i Relacions Institucionals de l’Ajuntament de Màlaga i vicepresident de la Comissió de Seguretat i convivència ciutadana de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), José Ignacio Olmos Casado, Director de Seguretat JP Morgan, Miguel González, coordinador de l’equip de seguretat del Festival Arenal Sound i Salvador Tremps, coordinador tècnic del Grup Gestió i Serveis Mèdics (GESEME), modera la taula Javier Chivite, director del Grau de Periodisme de la Universitat Camilo José Cela.

Després de la conferència inaugural, les últimes tendències en esdeveniments tornaran a la palestra de la mà d’Eric Mottard, CEO Grup Esdeveniment Plus; Javier Lapresa, director de planificació estratègica i director de producció de Quum Comunicació i Dario Regattieri, CEO de l’agència Eventísimo, participants de la taula "El nou concepte en els esdeveniments. Innovació, Creativitat, Business i l’aposta per noves fórmules de Màrqueting i Comunicació ", moderada per Eva García Montero, directora del Grau de Publicitat i Relacions Públiques de la Universitat Camilo José Cela.

Per la seva banda, Gloria Campos, directora general de l’Institut Superior de Protocol i Esdeveniments (ISPE), moderarà la taula "La gastronomia i el càtering i la seva escenografia al servei de la Comunicació".

El programa es completa amb una ponència sobre esdeveniments i xarxes socials, a càrrec de Bàrbara Yuste, cap de Premsa i Mitjans Socials de la UCJC i una altra dedicada a la realitat augmentada i la seva aplicació en el món dels esdeveniments, que presentarà Marc Judor, Managing Director Ergo Sum (French Digital Media Agency).

Si encara no estàs inscrit fes-ho saber per correu a webmaster@acpri.cat. Els socis de l’ACPRI destinin descompte en la matrícula.
Més informació a http://www.congresocomunicacionyeventos.com