Consens de distingits professionals del món de la salut


p>El passat 16 de juliol, importants entitats del món de la salut van parlar a Barcelona del valor de la comunicació, el protocol i les relacions institucionals en el sector sanitari, en la IV Jornada de Debats d’Empresa de l’ACPRI.

Com és habitual, l’acte va ser inaugurat pel Sr. Josep Solà, president de l’ACPRI, i la Sra. Jacqueline Ruiz, màxima responsable de la jornada, la qual, com cada any, va voler transmetre les últimes tendències dels diferentes sectors en què es treballa el protocol, la comunicació i les relacions institucionals del món empresarial.
 
Després de la presentació dels membres de la taula presidencial i les seves respectives entidats, tots van coincidir, a l’hora de respondre a la primera pregunta de la moderadora del debat, la Sra. Marta Corderas, directora de la Unitat de Relacions Institucionals, Protocol i Imatge Corporativa de l’Hospital Universitari de Bellvitge, a qualificar el protocol i les RRII com a eines clau de comunicació en les seves entitats.

A ACES, l’Associació Catalana d’Entitats de Salut, de la qual el Sr. Lluís Monset és director general, van destacar que un fet molt important en la seva entitat són les activitats que engloben tots els seus socis i en què aquestes eines són imprescindibles Segons les seves pròpies paraules, “una manera de valorar un sector és que els seus membres es coneguin entre si; per això organitzem activitats que afavoreixin aquesta interacció”.
 
D’altra banda, la Sra. Montserrat Tarrés, directora de Comunicació Corporativa del Grup Novartis a Espanya, va destacar en la següent pregunta la necessitat de gestionar de manera coordinada la comunicació externa i interna, mitjançant eines com intranet, butlletins, activitats per a treballadors i, sobretot, va comentar que cada vegada hi involucren més els treballadors per tal d’elaborar propostes de millora i iniciatives de voluntariat per a la societat.

En relació amb la comunicació externa, una peça fonamental per tractar amb els diferents grups d’interès, la Sra. Marta Codinas, directora de Comunicació del Consorci Sanitari de Terrassa, va dir el següent: “Tractem amb usuaris de la salut i hem d’explicar molt bé què fem i facilitar la seva estada on, al cap i a la fi, és casa nostra”.

A més, el Doctor Jordi Vilardell Bergadà, director adjunt de l’Àrea de Comunicació i RSC de l’Hospital Clínic de Barcelona, va subratllar que, en el sector sanitari, amb tanta varietat de públics (pacients, organismes, treballadors, proveïdors, societat, accionistes…), la gestió de les Relacions Institucionals és vital per a la consecució dels objectius.
 
A l’hora de compartir experiències i consells amb els assistents, la Sra. Alicia Ribas Díaz, responsable de Relaciones Institucionals i gerent d’Hospitals del Grupo Merck SL, que es va distingir per la seva naturalitat, va destacar que: “L’actitud, davant de tot, ha de ser positiva en la feina, amb objectius clars i que es poden aconseguir, a més de mantenir una formació constant”, una suggerència que va tenir molt èxit entre el nombrós públic, que, una vegada més, en acabar l’acte, va corroborar la qualitat dels ponents i la necessitat d’aquestes jornades en el món professional, ja que permeten als professionals de la comunicació, protocol i les RRII, aprendre, compartir les seves experiències i ratificar-se en la necessitat i el valor puixant de la seva professi&oacute