COMENÇA L’11è CONGRES INTERNACIONAL DE PROTOCOL A BUDAPEST


p>Amb la intervenció de l’Ambaixador Extraordinari i Plenipotenciari de la República d’Hongria, S.E. György Habsburg va començar puntualment la celebració de l’onzena edició del Congrés Internacional de Protocol que aquest any organitza l’Associació de Protocol d’Hongria i l’Organització Internacional de Cerimonial i Protocol de la qual ACPRI en forma part.

La conferència inaugural va ser a càrrec de l’ambaixador i delegat del Govern per Afers Operatius de la propera presidència Hongaresa de la Unió Europea, Ferenk Robák, qui va fer un pinzellada de les "línies de treball de la preparació de la propera Presidència Rotatòria de la UE d’Hongria" prevista per al primer semestre de 2011.

A partir d’aqui els assistents s’han anat separant en grups per escoltar i participar en les diferents ponències que han fet diversos representants del món del Protocol de diferents paísos d’Europa i Llatinoamèrica. Bàsicament centrades en la propera presidència de la UE per part d’Hongria aixi com temes relacionats en aquest país europeu com les prioritats a la protecció del medi ambient (incidint en l’estat de la situació del desastre del vessament de llot vermell), el protocol militar a Hongria … Però també s’estan tractant altres temes d’organització d’esdeveniments, el cerimonial al comerç exterior, comportament amb personalitats religioses, protocol oficial i diplomàtic a la Xina, cerimònies protocol·làries al Vaticà, actualitat de les tradicions i símbols del protocol universitari a Espanya, discernir sobre si hi ha un protocol diferent per a les persones amb discapacitat, entre altres temes.

En aquest Congrés hi ha assistit una petita delegació catalana, membres de l’Associació, encapçalats per la presidenta, membre de la Junta Directiva de l’OICP.