Celebrat el Congres Internacional ‘El Protocol ContemporanI’ amb presència de l’ACPRI


p>El Congrés Internacional “El Protocol contemporani: des del Congres de Viena fins a l’actualitat 1814-2014” s’ha celebrat des del 23 al 25 d’abril al Saló d’Actes de la Facultat d’Humanitats de la UNED a Madrid amb una considerable participació i la presència d’una desena de socis d’ACPRI.

El Congrés inclòs dins les vuitenes Jornades sobre Protocol “Protocol i Diplomàcia” que organitza el Grup d’Investigació Història del Pensament Polític-Jurídic, ha estat estructurat en sis sessions i dues taules de comunicacions i en elles hi ha participat alguns associats de l’ACPRI.  

El dia 23 la Chantal Subirats va parlar dins la primera sessió “Els aspectes històrics del protocol” sobre “L’aproximació del Cerimonial de l’exèrcit romà”.

A la tarda del mateix dia 23 va tocar el torn dins la segona sessió “Tècniques de Protocol”, la ponència de la Marta Gonzalez-Pelaez sobre “La comunicació i els missatges diplomàtics”. Ella mateix va defensar la mateixa tarda una comunicació sobre “Imatge personal, imatge país i la imatge política: missatges orals, visuals i gestuals. Charles Maurice de Talleyrand”

El dijous 24 hi va haver una comunicació de la consòcia Concep Miró qui va parlar sobre “Protocol i Discapacitat: una aproximació des de la praxis professional”.

Finalment el darrer dia del Congrés, el 25, i dins la sisena i darrera sessió, “Protocol. Comunicació i Relacions Públiques” fou el torn del president de l’Associació, Josep Solà, qui va participar-hi amb la ponència “Sinonímia entre Protocol i Diplomàcia”

Amb aquest Congrés, unit al que es va celebrar a principis de mes també a Madrid, ACPRI continua amb la seva aposta ferma d’estar present a tots els esdeveniments que puguin enriquir els professionals del protocol i de les relacions institucionals.

Així mateix i seguint la seva política de comunicació 2.0 ACPRI ha estat present a les xarxes socials pel Twitter i el Facebook de l’Associació per tal de poder apropar el Congrés a les persones que no hi han pogut assistir en persona.