“Avui sí, que tocava, estar aquí amb els professionals del protocol”


p>Aquesta nit passada s´han lliurat els Primers Premis Nacionals de Protocol atorgats per l’Associació Catalana de Protocol i Relacions Institucionals (ACPRI), que han estat presidits pel Molt Honorable, Sr. Jordi Pujol, president de la Generalitat (1980-2003). Els guardonats han estat Joaquim Lladó, cap de Protocol del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, en la categoría professional i la Fira de Barcelona, en la categoria d´institucions.

El president Jordi Pujol ha començat la seva xerrada, recordant una frase que l´ha fet famós al llarg del seu govern, dient allò d´ “Avui si que toca, estar aquí amb els professionals del Protocol”. A continuació ha recordat la importància del Protocol ja que si aquest es fa bé “prestigien el país i les seves institucions”.
 
Més endavant, també ha fet esment a una frase seva sobre la definició de protocol, recordant que “és la representació plàstica del poder i sitúa a cadascú en el seu lloc”. En aquest sentit ha assenyalat “que la serietat i l´ordre en un país és important per seguir endavant” i en això, el Protocol també ajuda, perquè és una cosa seriosa i ordenada.
 
Menció especial
La presidenta de l´ACPRI, Roser Gatell, ha agraït al President Pujol la seva aposta que va fer pel Protocol des del seu primer dia com a President de la Generalitat. I, com exemple del seu suport i confiança, ha assenyalat que el primer Reglament de Precedències Protocolàries de tot l´Estat es van fer a Catalunya.
 
Durant l´acte també s´ha entregat una “Menció Especial” a tot els professionals del protocol i de les relacions institucionals que han contribuït i contribueixen amb la seva feina, entrega i professionalitat a fer de la Generalitat de Catalunya la institució preuada. El premi ha estat recollit per Carles Fabró,Cap del Gabinet de Relacions Externes i Protocol de la Presidència de la Generalitat.
 
Premis ACPRI
L´ACPRI, amb l’ànim de contribuir a la professionalització i al prestigi de tots aquells que, des de diferents àmbits de la societat, treballen en l’organització d’actes, contribueixen amb els seus estudis i amb el seu exercici de la professió a prestigiar al més alt nivell la ciència del protocol i les relacions institucionals,va convocar a començaments d’any aquests premis de protocol i relacions institucionals.
 
L´ACPRI, creada l´any 2007 i amb uns 200 socis, té com a principal repte treballar per consolidar la figura professional del tècnic de Protocol, Cerimonial, Relacions Públiques i Relacions Institucionals i vetllar perquè l’activitat professional s’adeqüi als interessos del conjunt de la societat. Més informació: http://www.acpri.cat/.
 

Foto d’esquerra a dreta: Carles Fabró (Cap del Gabinet de Relacions Externes i Protocol de la Presidència de la Generalitat), Roser Gatell (Presidenta ACPRI); President Sr Jordi Pujol; Emili Farrerons, Director de l´Àrea de Relacions Institucionals i Protocol de Fira de Barcelona i, Joaquim Lladó (cap de Protocol del Departament de Política Territorial i Obres Públiques)