ACPRI signa juntament amb 110 organitzacions i entitats el Pacte per a la Reforma Horaria


p>La signatura del Pacte ha tingut lloc al Palau de la Generalitat i és per oficialitzar el treball fet en taules quadrangulars i on el nostre soci Francisco Fernandez de Navas ha estat participant en la taula de les administracions públiques per assolir #objectiu2025.

110 organitzacions i entitats juntament amb el govern de la Generalitat han signat aquest dilluns 17 de juliol el Pacte per a la Reforma Horària. A la signatura han participat els representants de les diferents institucions i organitzacions que han pres part en els treballs del Consell Assessor per a la Reforma Horària i a les taules quadrangulars. La signatura del Pacte, feta al Palau de la Generalitat, ha estat encapçalada pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont. El conseller de la presidència i portaveu del Govern, Jordi Turull, ha signat el Pacte en nom del govern.

El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha destacat “l’esforç i la generositat de totes les parts que han participat en un pacte transformador i generador de canvis estructurals.” Per Puigedemont, “arribar a pactes d’envergadura, que són transformadors i generen canvis profunds en una societat, no és mai senzill, ni cosa de pocs, i demana molt de temps”; però, sobretot, “requereix una condició indispensable i és tenir la voluntat d’arribar-hi, sense això és impossible”, ha afirmat el president. Per poder incorporar els beneficis humans que poden representar aquests canvis, "ens hi hem d’adaptar abans que ens adaptin a nosaltres", ha puntualitzat Puigdemont.

Jordi Turull ha remarcat la data d’avui com un dia en què "culmina l’acció que es va engegar fa tres anys i mig gràcies a un grup d’experts que es van preguntar: I si poguéssim afegir temps a la nostra vida?" A més, ha destacat: "Amb la Reforma Horària guanyem tots en equitat entre dones i homes, ja que es guanyarà coresponsabilitat pel que fa a la cura de fills i a persones depenents; en salut perquè suposa uns horaris més saludables i en benestar perquè millorarà la nostra activitat econòmica, acadèmica, de competitivitat i productivitat." Finalment, Turull ha subratllat: "Avui signem un Pacte que ha ser la brúixola que ha de guiar les nostres polítiques públiques com a Govern per aconseguir fer realitat la nova cultura del temps”.

El Pacte per a la Reforma Horària és el resultat de tres anys i mig de treballs d’experts i de l’acord de tots els agents implicats de diferents àmbits com el comerç, l’Administració, el treball, la sanitat, la cultura o l’educació i amb la seva signatura la tasca feta pels impulsors de la Reforma Horària i el CARH durant gairebé quatre anys, des que es va gestar a la tardor de 2013 i es va presentar el 29 de gener de 2014.

Amb la signatura del Pacte per a la Reforma Horària, el govern i les organitzacions signants s’han compromès a assumir l’Objectiu 2025, que ens ha de portar, a partir del 17 de juliol i durant els propers anys, a equiparar a la mitjana europea els indicadors dels àmbits de la salut, organitzacions, serveis públics, educació, cultura i oci, comerç i consum i mobilitat.

La carta de compromisos cap a l’objectiu 2025, que s’inclou en el Pacte per a la Reforma Horària, contempla, entre d’altres, el següents propòsits: recuperar les dues hores de desfasament horari en relació a la resta del món; impulsar una nova cultura del temps a les organitzacions a favor de models més eficients i més flexibles per atendre les noves necessitats socials, i consolidar el factor temps com a nova mesura de llibertat, equitat i benestar.

FOTOGRAFIES