ACPRI comença contactes per a la modificació dels decrets de precedències


El proppassat dilluns 10 de maig, la Junta de l’ACPRI es va entrevistar amb el Sr. Ignasi Angerri, assessor del Grup Parlamentari Convergència i Unió, en seu parlamentària. Aquesta reunió és el resultat d’una carta que s’havia adreçat a tots els partits amb representació al Parlament de Catalunya per tal de donar conèixer l’associació i exposar l’argumentari dels professionals del protocol i de les relacions institucionals per tal que es contempli la possibilitat d’actualització del Decret 189/1981, de 2 de juliol, que estableix les normes de protocol i cerimonial de la Generalitat de Catalunya. També es va parlar de la necessitat d’actualització del Reial Decret 2099/1983, de 4 d’agost, sobre l’Ordenament General de Precedències de l’Estat.
Els dos textos haurien de contemplar la realitat de Catalunya i de l’Espanya de les autonomies, i haurien d’aparèixer tots els càrrecs existents sense exclusió.
El Sr. Ignasi Angerri es va mostrar predisposat a estudiar el tema i intentar aconseguir una solució consensuada sobre la qüestió.
S’informarà de les properes reunions amb la resta de partits polítics amb representació al Parlament de Catalunya