ACPRI amb les VIII Jornades ‘Protocol i Diplomacia’ de la UNED


strong>Congrés Internacional: "El Protocol contemporani: des del Congrés de Viena fins a l’actualitat (1814-2014)"
VIII Jornades sobre Protocol "Protocol i Diplomàcia"
Madrid, 23-25 d’abril de 2014
Saló d’actes. Facultats de Dret i de Ciències Socials i Sociologia, UNED

El GRUP D’INVESTIGACIÓ D’HISTÒRIA DEL PENSAMENT JURÍDICO-POLÍTIC de la Universitat Nacional d’Educació a Distancia (UNED) de Madrid, convoca el Congrés Internacional “El Protocolo contemporáneo: desde el Congreso de Viena hasta la actualidad (1814-2014)”, coincidint amb las VIII Jornades sobre Protocol de la UNED, que sota el lema “Protocolo y Diplomacia”, tindran lloc al Saló d’Actes de les Facultats de Dret i de Ciències Polítiques i Sociologia, els dies 23, 24 i 25 d’abril de 2014.
 
Fa 200 anys, a la ciutat austríaca de Viena, les grans potències de l’època varen fer una trobada internacional per restablir les fronteres d’Europa amb la derrota de Napoleó I i realitzar una reforma ideològica important a les bases conceptuals dels Estats, sobre el principi monàrquic de legitimitat i els d’igualtat i equilibri entre els estats.

 
El protocol, com a imatge del poder , neix -diferenciant del cerimonial- de la mà de Napoleó I i de les Corts de Cadis, per diferents motius, però amb el mateix fonament : la necessitat de prestar- legitimitat. Des de llavors la concepció cerimonial europea canvia, les precedències entre estats s’adeqüen al nou ordre que parteixen del principi d’igualtat, i la diplomàcia s’adaptarà a les noves circumstàncies. Els esdeveniments polítics fixaran les línies per les quals el protocol evolucionarà fins a conformar el que és.

 
Coincidint amb el Bicentenari de tal esdeveniment en aquest Congrés, parlarem d’aquests esdeveniments, del protocol, del cerimonial, de l’evolució del protocol a partir del cerimonial, de la naturalesa del protocol, del seu caràcter, dels elements en què es basa i les tècniques que utilitza, així com els seus diferents àmbits d’actuació en una societat moderna i globalitzada .

En comunicacions successives en les pàgines del Congrés s’anirà ampliant la informació corresponent a ponències i comunicacions.

Els socis d’ACPRI obtindran un descompte d’un 20€ en la inscripció al Congrés