3a Jornada de Debats de Protocol d’Empreses: Els mitjans de comunicació i la difusió dels esdeveniments


p>El proper dimecres 8 d’octubre tindrà lloc, a l’Auditori de Gas Natural Fenosa (Barcelona), la 3a Jornada de Debats de Protocol d’Empreses, organitzada per l’Associació Catalana de Protocol i Relacions Institucionals (ACPRI), una entitat que agrupa als professionals vinculats a aquest sector, en la qual, reconeguts professionals de l’àmbit de la comunicació, com el Sr. Federico Segarra, director de Comunicació de Damm, o el Sr. Albert Molto, director de Comunicació de l’Hospital Sant Joan de Déu, explicaran les seves inquietuds o satisfaccions a partir de la difusió d’un esdeveniment de la seva entitat i del sector al qual representen.

Els mitjans de comunicació, un dels grans pilars del món dels negocis, poden arribar a ressaltar o "enterrar" qualsevol esdeveniment, i, en conseqüència, l’entitat que representen.

Paral·lelament, el protocol empresarial ha evolucionat molt en els últims anys i cada cop té més equips de persones multidisciplinàries, que no tan sols gestionen l’organització sinó també la seva difusió on/off line directament o molt compenetrades amb els seus companys del departament de premsa.

 

 

 

 

 

 

En aquesta jornada, reconeguts professionals del món de la comunicació i dels serveis de màrqueting debatran sobre el valor de donar informació dels grans esdeveniments que tenen lloc en les seves empreses i demostraran que darrere de cada esdeveniment hi ha un objectiu important per a l’entitat i la societat en particular, ja sigui de presentació, de demostració de les millores que es realitzen o bé simplement pel fet de donar informació periòdica del seu funcionament.

En definitiva, sabrem el seu punt de vista sobre els mitjans, quin valor els donen o quan els han utilitzat i coneixerem les seves pròpies opinions i conclusions.

Però, sense tancar-nos únicament en aquest tipus d’esdeveniment, també volem dialogar i debatre aquelles petites presentacions de "porta tancada" o participacions en actes singulars organitzats per altres companyies.

No hem d’oblidar-nos que el protocol en les empreses i les relacions entre institucions en un moment com l’actual, amb una comunicació ben organitzada i ben difosa, pot donar importants beneficis, tal com alguns dels ponents assistents ens demostraran.

Actualment, no es pot parlar d’una empresa innovadora si no ha incorporat en les seves exigències internes el protocol d’actuació i una comunicació externa en tots els seus canals, digitals o no, ben definida.

L’ACPRI, Associació Catalana de Professionals del Protocol i Relacions Institucionals, és una entitat sense ànim de lucre que entre els seus objectius té el de consolidar la figura professional del tècnic de Protocol, Cerimonial, Relacions Públiques i Relacions Institucionals i aconseguir el reconeixement de la professió per part de les administracions públiques i entitats oficials.

Els debats de protocol d’empresa volem que siguin una contribució al fet de trobar les claus que permetran la consolidació d’una professió en creixement i una ocasió per debatre el treball dels professionals i tots els camps on actuen.

El protocol no és una invenció moderna, però sí que ha tingut una important evolució i actualització en els últims anys, en què es reflecteix la generalització de la vida pública i la gran participació de l’empresa privada en les activitats socials. Per tant, el professional del protocol no sols ha de ser un gran organitzador, sinó que, al mateix temps, ha de saber desenvolupar-se en altres àrees com la tècnica d’organització, les noves tecnologies i el disseny, els idiomes, els mitjans de comunicació, l’oratòria, els gabinets, les empreses i les tècniques de reunió i negociació, perquè són una part importantíssima de la comunicació de les entitats, i, com tothom sap, una comunicació ben desenvolupada contribueix als beneficis de l’empresa.

Els animem a saber més detalls del tema a la 3a Jornada de Debats de Protocol d’Empreses, que tindrà lloc el dia 8 d’octubre de 2013 a les 18.30 h, a l’auditori de Gas Natural Fenosa (Plaça del Gas, 1).

Agrairíem que ens confirmés la seva assistència a través del número de telèfon 931135821, dirigint-se a la senyora Jacqueline Ruiz, responsable de la Comissió d’Empresa i de Comunicació, o bé a través del correu electrònic: empresa@acpri.cat

 

JACQUELINE RUIZ

ACPRI

 

 

 

| Associació Catalana de Protocol i Relacions Institucionals