III Congrés de Protocol i Esdeveniments


Prop de 200 professionals es reuneixen per reflexionar sobre el futur del protocol al III Congrés de Protocol i Esdeveniments

Del 14 al 16 de novembre, prop de 200 professionals del món del protocol i dels esdeveniments es reuniran a Madrid en el III Congrés de Protocol i Esdeveniments, organitzat per l’Observatori Professional de Protocol i Esdeveniments en col·laboració amb la Universitat Camilo José Cela.

Aquest Congrés, amb el lema “Tradició i Innovació: reptes per al futur”, s’ha convertit en un espai essencial per als professionals que volen donar visibilitat a una professió que, malgrat ser clau en la societat actual, no sempre rep el reconeixement que mereix. El protocol, sovint afectat per l’intrusisme, necessita reafirmar el seu paper fonamental i fer valdre la formació especialitzada que existeix des del 2011 a Espanya.

Rafael Vidal, president de l’Observatori, destaca que “no podem avançar ni consolidar la professió sense incidir en la formació”. Segons Vidal, “és important que les institucions i empreses considerin imprescindible que tant els seus professionals actuals, com els que accedeixin en el futur, disposin d’una formació acadèmica adequada per al desenvolupament i la responsabilitat de les seves funcions.”

L’Observatori Professional de Protocol i Esdeveniments és una institució independent compromesa amb la investigació i promoció de bones pràctiques en l’àmbit del protocol i l’organització d’esdeveniments. Mitjançant els seus grups de treball, impulsa estudis i projectes orientats a reforçar la professionalització d’aquest sector en àmbits molt diversos.

L’ACPRI (Associació Catalana de Protocol i Relacions Institucionals) també vol subratllar la rellevància d’aquests congressos. Per als professionals del sector, aquestes trobades són una ocasió única per enfortir el reconeixement de la professió. Pel president de l’ACPRI, Josep Solà, “creiem que és clau que aquests professionals deixin de ser coneguts només com a “experts en protocol” per ser valorats com a veritables referents del sector.” Així mateix, una delegació de l’ACPRI participarà activament en el Congrés, amb la presència de diversos socis de l’associació.

Un programa que mira al futur

El programa del Congrés inclou temes que responen als reptes actuals, com ara la sostenibilitat, la ciberseguretat o l’aplicació de la intel·ligència artificial. També es posaran sobre la taula la lluita contra l’intrusisme i la necessitat de recuperar la figura del cap de protocol de l’Estat, així com de consolidar la professió i les seves bones pràctiques.

A més, ponents de prestigi tant de l’àmbit institucional com empresarial —provinents d’entitats com Iberdrola, ABANCA o INCIBE— oferiran la seva visió en aquestes jornades. El programa inclou, a més, visites especials a la Casa de la Vila i al Congrés dels Diputats.