La jornada formativa de Governs Locals a Sabadell va ser tot un èxit!


Més de 50 companyes i companys de professió ens vam reunir a l’Ajuntament de Sabadell per debatre com gestionem el protocol als ajuntaments, consells comarcals i a les diputacions. Aquesta jornada, la vam incloure en el programa de formació en Governs Locals que té com objectiu compartir experiències i bones pràctiques en protocol institucional.

Durant el matí vam visitar tres espais emblemàtics de la ciutat acompanyats per l’equip de protocol. El primer va ser la seu de l’Ajuntament de Sabadell, visitant la Sala de Govern, el despatx de l’alcaldessa i la Sala de Plens. En aquest espai, la Lídia Gil, cap de protocol de l’Ajuntament de Sabadell i els membres del seu equip ens van explicar el Reglament de protocol i Cerimonial de la Ciutat, exposant com classifiquen els actes, els tractaments honorífics, quins són els símbols de Sabadell, així com la tramitació i concessió d’honors i distincions. També van fer un repàs als tipus de cerimònies civils que organitzen: casaments, benvinguda infants, cerimònies de defunció, felicitació centenaris i centenàries, i renovació de noces.

Vam destacar, entre totes, la importància de garantir la transparència en la gestió del protocol institucional mantenint actualitzada l’agenda pública, facilitant d’aquesta manera que la ciutadania pugui  conèixer la participació dels seus representants en els diferents esdeveniments i actes oficials.

A més a més, en els moments de debat, va destacar la discussió sobre la llei de la transparència, posant èmfasi en la necessitat de tenir un sistema de registre adequat per als regals protocol·laris.

El segon espai visitat va ser el Teatre Principal, que amb un aforament de 500 localitats, permet organitzar actes de gran format com la Festa de l’Esport o la concessió de la Medalla de la Ciutat. 

Finalment, vam anar a la casa Duran, un equipament del segle XVI totalment rehabilitat i que constitueix un dels edificis més importants i singulars del patrimoni històric de Sabadell.

Desde l’ACPRI estem molt contents de veure com ha crescut l’Associació fins al punt de poder realitzar aquestes tasques de formació tan i tan importants.

Gràcies a tothom per assistir!! Podeu veure el recull fotogràfic clicant aquí.