JORNADA PROTOCOL ENTITATS LOCALS

1 Jornada de Protocol per a Entitats Locals: discurs inaugural

Descarregar PDF informatiu

DISCURS INAUGURAL
I JORNADA DE PROTOCOL PER A ENTITATS LOCALS
JOSEP SALOM i GES, diputat adjunt de Cultura de la Diputació de Barcelona
 
 
 
Bon dia a tothom. Sigueu molt benvinguts a l’edifici del Vagó del recinte d’Urgell, que és un dels centres operatius de la Diputació de Barcelona per a jornades, trobades i sessions de formació i intercanvi com la que avui ens aplega aquí.
 
Abans que res volia agrair a l’Associació Catalana de Protocol i Relacions Institucionals, i concretament al seu President, Josep Solà, que m’acompanya, la invitació per participar en la inauguració d’aquesta jornada.
 
I també, com a prèvia, voldria excusar-me davant de tots vostès perquè em veuran abandonar la sala tant aviat com hagi inaugurat la jornada, atès que a les 11 he de ser a Vic, on he de participar en un altre acte que tinc compromès des de fa molts dies a la capital d’Osona.
 
No sé què diuen els cànons protocol·laris sobre aquest fer, però els ben asseguro que, tot i que m’agradaria moltíssim, em serà del tot impossible quedar-me amb tots vostès la resta de la jornada.
Dit això, em permetran que els faci un comentari, que he anat pensant a mesura que llegia el contingut de la sessió de treball que vostès tindran. D’entrada, segons el títol, estem davant d’una primera jornada d’una matèria que en la majoria de casos es resol per la professionalitat i bon fer dels que s’hi dediquen, però que cal tenir present la importància que té.
 
Segur que a ningú dels presents se li escapa que es tracta d’una matèria que ben portada, passa -o cal que passi- inadvertida. Però, d’altra banda, qualsevol conflicte en les regles de joc pot comportar un daltabaix més que notable. I no parlem ja de la dimensió internacional del protocol, que pot tenir conseqüències de sonades repercussions. Segur que recorden la protagonitzada fa uns setmanes pel president de la Generalitat i la vicepresidenta del Govern espanyol...
 
Però també en el propi àmbit local, que és molt més proper i a l’abast de la ciutadania, és necessari el coneixement d’aquestes regles del joc i cal ser molt curosos a l’hora de desenvolupar-ne totes les seves vessants, ja siguin de caire organitzatiu, comunicatiu, normatiu, etc...
 
Aquella expressió tant de casa, de “ja ho farem com bonament puguem”, és a dir, que de vegades estem acostumats a fer les coses de nord, amb una sabata i una espardenya, cal desterrar-la de la praxi protocol·lària de les nostres entitats locals, ja que una bona pràctica en aquesta matèria enforteix i dignifica el conjunt de l’activitat, tant dels electes com dels treballadors i treballadores que formen part d’una administració local.
 
Bé, no em vull allargar més, ja que els veritables protagonistes han de ser els ponents i els components de les taules rodones que hi ha preparades. Vull acabar remarcant l’encert que, al meu parer, suposa haver organitzat aquesta primera jornada sobre protocol per a entitats locals. Espero –vaja, estic segur- que la jornada que ara encetem serà tot un èxit i molt profitosa per a tots vostès. I que és la primera però no serà l’última.
 
Moltes gràcies per l’atenció i que tinguin molt bon dia!
 
 
 

En compliment amb la Llei 34/2002 de serveis de la societat de la informació, et recordemo que al navegar per aquest lloc estas acceptant l'ús de cookies propies i alienes. Accepto + info