DEBATS D'EMPRESA

DEBATS PROTOCOL EMPRESA 2015: Nota de premsa

DEBATS PROTOCOL EMPRESA 2015: Nota de premsa Descarregar en format PDF

CINC DELS GRANS PARLEN DE LA PUIXANT FAMA GASTRONÒMICA

Aquest dimarts es va celebrar la V Jornada de Debats de Protocol d'Empresa, organitzada per l'ACPRI (Associació Catalana de Protocol i Relacions Institucionals). Cinc reconeguts xefs del món gastronòmic van tractar el tema del protocol en la gastronomia i com la puixant fama del sector està canviant les coses. L'acte va tenir lloc a l'Auditori de l'edifici de Gas Natural Fenosa ahir a la tarda.

Els protagonistes de la Jornada van ser: Oriol Castro, legatari de la cuina creativa, que fou cap de cuina d'El Bulli durant més de disset anys i un gran innovador a Disfrutar; Xavier Franco, xef i soci fundador del Restaurant Saüc (amb una estrella Michelin); Òscar Piedra, xef del restaurant Ospi i guanyador de diversos premis; Jordi Pujol, coordinador de l'Escola Joviat i sisè millor pastisser artesà del món, i Òscar Teixidó, cap de cuina de l'Escola CETT, col·laborador en molts mitjans sobre gastronomia i destacat mestre pastisser.
Tots són reconeguts professionals del sector culinari, tal com demostren els premis que han rebut.
 
El món gastronòmic està de moda, a causa del nombre de programes i realities televisius sobre cuina. Això ha fet que els cuiners tinguin més prestigi que fa uns anys, quan no era important qui feia el menjar, sinó només la seva qualitat. I això, a la vegada, ens porta al fet que el client, i especialment els professionals que van assistir a l'acte, tinguin en compte l'opinió del xef per decidir què han de servir, com, on i quan.
 
Actualment, i cada vegada més, hi ha un equilibri entre aquests professionals, la qual cosa afavoreix que els restaurants, alhora, intentin educar els clients per tal que tinguin un compromís amb ells a l'hora de fer reserves per als seus serveis. A més, la fama puixant del món culinari fa que hi hagi una gran diversitat d'oferta de restaurants accessibles per a tota mena de sectors. I això també comporta que tot el sector de la restauració s'adapti no tan sols a la demanda, sinó també als requisits alimentaris especials dels seus clients.

Aquests van ser els punts clau, entre molts d'altres, que es van tractar dimarts a la Jornada de Debats i sobre els quals queda molt per parlar i molt per decidir, bo i esperant que la moda del món culinari sigui una cosa permanent i permeti al sector continuar evolucionant amb la qualitat d'aquests cinc grans cuiners i de tots els que els seguiran.
En compliment amb la Llei 34/2002 de serveis de la societat de la informació, et recordemo que al navegar per aquest lloc estas acceptant l'ús de cookies propies i alienes. Accepto + info